تفکر
سلام خوش آمدید
درباره وبلاگ


بسـم الله الرحـمن الرحیـم
در بیابان این دنیای گذران به دنبال کشتی نجات باشیم و تمسخر این مردمان قوم نوحی(ع) ما را از سیل قیامت غافل نکند که دیگر متولد نخواهیم شد.

مدیر وبلاگ : علی
مطالب اخیر
نویسندگان

رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران در تیرماه سال ۱۳۹۳ هجری‌شمسی گفت: ایران تقریبا بالاترین رشد سرطان را در جهان دارد. سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران است.

معاون مدیریت منابع انسانی و توسعه وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۲ آمار ابتلا به سرطان در ایران را سالانه ۹۰ هزار نفر و تعداد افراد مبتلا به سرطان در کشور را نیم میلیون نفر اعلام کرد و تخمین زد که طی ۱۵ تا سال ۲۰ آینده موارد ابتلا به سرطان به دو برابر افزایش یابد. سرطان معده، شایع ترین سرطان در مردان و سرطان پستان نیز شایع ترین سرطان‌ها در زنان ایران شناخته شده است.

عوامل بروز سرطان

در ایجاد سرطان عوامل وراثتی (ژنتیک) و محیطی نقش اصلی را ایفا می‌کنند.در اینجا مابه برجسته‌ترین عوامل محیطی و در واقع سبک زندگی که باعث سرطان می‌شوند، می‌پردازیم.

دخانیات

 مصرف دخانیات در ایجاد سرطان در مجاری تنفسی نقش اساسی دارد. ۹۰٪ ابتلا به سرطان ریه به دلیل کشیدن سیگار رخ می‌دهد. سیگار کشیدن مهمترین عامل محیطی منفرد در وقوع مرگ زودرس در آمریکا می‌باشد. البته مصرف دخانیات عامل ابتلا به انواع دیگری سرطان مثل دهان، مری، لوزالمعده، خون، کلیه، مثانه و برخی دیگر از سرطان هاست.

مصرف الکل در ابتلا به سرطان‌های دهان ، حنجره، مری و به دلیل ایجاد سیروز الکلی احتمال بروز سرطان کبد را بالا می‌برد. مصرف قند در طول دوره درمان سرطان ممنوع است زیرا سلولهای سرطانی با مصرف قند می‌تواند بهتر بافت‌های دیگر بدن را آلوده کنند. معنی این حرف این است که سلول سرطانی با مصرف قند قوی تر می شودو باسرعت بالاتری تکثیر می‌شوند. توضیح ساده آن این است که سلول سرطانی دارای ۹۴گیرنده قند است ولی سلول بدن دارای ۴ گیرنده است وهر مولکول قندی را که ببیند جذب می‌کند و بزرگتر می‌شود. همچنین مصرف نوشیدنی‌ها یی که حاوی الکل و اتانول هستندبرای انسان‌ها سرطان زاست.

مواد نگهدارنده موجود در برخی از غذا‌ها


مواد نگهدارنده‌ای مثل نیترات و نیتریت بیشتر در فرآورده‌های همچون سوسیس و کالباس استفاده می‌شودتا خطر ابتلا به باکتری را کاهش داده و اندکی هم به طعم مطبوع محصول کمک کنداما معمولا در دمای سرخ کردن، نیترات به نیتریت تبدیل می‌شود نیتریت هم با آمین‌های ثانویه ترکیب شده و تولید نیتروزآمین می‌کند که ماده‌ای بسیار سرطان زاست. به این دلیل باید در مصرف مواد غذایی دارای نگهدارنده‌هایی از این دست، دقت بیشتری کرد.

مصرف غذا و مایعات داغ

طبق بررسی‌های انجام شده نوشیدن مایعات داغ، خطر مبتلا شدن به برخی سرطان‌های دستگاه گوارش نظیر حنجره، مری و معده را به شدت افزایش می‌دهد. توصیه می‌شود قبل از مصرف مایعات داغ چند دقیقه صبر کنید تا از دمای آن کاسته شود.

غذا‌های پر چرب

استفاده از غذاهای پرچرب به خصوص چربی حیوانی باعث افزایش ابتلا به سرطان‌هایی نظیر پروستات، لوزالمعده، روده بزرگ، راست روده و کبد می‌شود. محدود کردن غذا‌های پرچرب یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان است.

چاقی

بین چاقی و سرطان‌های مثل روده بزرگ، لوزالمعده، تیروئید، پستان، کلیه، مری و برخی دیگر از سرطان‌ها ارتباط وجود دارد. البته چاقی به خودی خود باعث سرطان نمی‌شود اما می‌توان گفت که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

غذا‌های کبابی و دودی شده

مصرف طولانی مدت غذاهای دودی شده، کبابی و نمک سود می‌تواند منجر به ابتلا به برخی انواع سرطان از جمله سرطان معده شود. مصرف بخشی از غذاهای کبابی شده و ته دیگ که سوخته و سیاه شده است به شدت منع می‌شود.

امواج و پرتو‌ها

در دنیای مدرن متاسفانه امواج زیادی ما را احاطه کرده‌اند؛ از امواج رادیویی گرفته تا امواج مخابراتی و حتی پرتوهای خورشیدی. امواجی که طول موج کمتر دارند به علت اینکه انرژی بیشتری را با خود حمل می‌کنند، در برخود با بدن انسان در دراز مدت می‌تواند باعث جهش در DNA، تخریب سلول‌ها و ایجاد سرطان شود. افرادی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند ۲/۵ برابر بیشتر در معرض تومور مغزی، کم حافظگی و عوارضی از این دست قرار می‌گیرند.

عفونت‌های باکتریایی و یا ویروسی

 برخی سرطان‌ها همچون سرطان گردن رحم به علت عفونت‌های ویروسی (ویروس پاپیلومای انسانی) بروز می‌کنند..

بی‌خوابی

بی‌خوابی در دراز مدت، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. در واقع هر فد طی شبانه روز به ۸ساعت خواب شبانه احتیاج دارد و کم خوابی یا بی‌خوابی باعث برهم خوردن تعادل متابولیسمی بدن و در ‌‌نهایت مهیا شدن زمینه ابتلا به سرطان می‌شود.


پخت غذا در ظروف تفلون سرطان زا است


یك متخصص تغذیه گفت: بر اثر تجزیه لایه پوشاننده ظروف تفلون حدود 15 نوع ذره بخار سمی آزاد می شود.

 سیدضیاءالدین مظهری در گفتگو با فارس افزود: تحقیقات نشان می دهد یكی از مواد سرطان زای موجود در ظروف تفلون در موش 4 نوع سرطان شامل سرطان كبد، پانكراس، سینه و بیضه ایجاد می كند.

 
 وی ادامه داد: اگرچه ظروف تفلون یا نچسب، طرفداران زیادی دارد ولی در مورد مضرات و تاثیرات نامطلوب آن هم صحبت های زیادی می شود.

  وی گفت: تحقیقی كه در آمریكا انجام شده، نشان می دهد كه وقتی دمای ظروف تفلون از حد معینی بالابرود، بر اثر تجزیه لایه پوشاننده آن، حدود 15 نوع ذره بخار سمی آزاد می شود.
  مظهری گفت: بر همین اساس می توان احتمال داد كه استفاده درازمدت از این ظروف و مواجهه زیاد با این ماده در انسان نیز چنین اثرات سوئی داشته باشد.


ظروف یکبار مصرف سرطان زا است

حرارت بالا، موجب آزاد شدن بعضی مواد آلی و تركیبات شیمیایی موجود در دیواره آنها و انتقال آن به نوشیدنی می‌شود و ورود این مواد و تركیبات به بدن عامل بروز بعضی از سرطان‌هاست.

استفاده از ظروف یكبار مصرف شفاف و بی رنگ، برای نوشیدنی های داغ مثل قهوه و چای، اصلاً مناسب نیست. این ظروف توانایی نگهداری رنگ را هم ندارند، بنابراین با ریختن غذا و نوشیدنی داغ درون این ظروف، لایه‌ای از رنگ داخل محتویات، حل و وارد بدن می شود كه سرطان زاست.


آلودگی هوا، مواد غذایی آماده و تحرک کم

به گفته ی مقام های سازمان جهانی بهداشت دومین علت ایجاد سرطان بعد از سیگار ، فست فود(غذای آماده) است.


 نداشتن تحرک جسمی نیزدر بروز سرطان نقش دارد.

بر گرفته از :آفتاب نیوز ، بیتوته ، ویکی پدیا، magiran.com > روزنامه جام جم ، دکتر سلام ، ایرنا ، tici.info




نوع مطلب : فرهنگی و اجتماعی، سلامتی و پزشکی، هشدار، دانستنی ها، خبری، 
برچسب ها : عوامل ایجاد سرطان، اثرات دخانیات و الکل، رابطه سرطان و الکی غذاهای داغ، سرطان زا بودن مواد نگهدارنده موجود در برخی از غذا‌ها، چه چیز هایی سرطان زا است، علت شیوع سرطان در ایران، آلودگی هوا غذای آماده ظروف تفلن سرطان زا،
لینک های مرتبط :


پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
 
 
 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات